Teräsleijona

Keskusrikospoliisista potkut saanut Riku Tanner joutuu venäläisen ex-vaimonsa kanssa katkeraan huoltajuuskiistaan pojastaan Leosta. Samaan aikaan venäläisten remontoimalla autiotilalla Etelä-Karjalassa havaitaan outoja ilmiöitä.

Riku pelkää joutuneensa poikansa kanssa osaksi Venäjän propagandasotaa, mutta loppukesän helleaallossa kytee paljon vakavampi uhka: joku iskee venäläiskohteita vastaan Suomessa – ja sytyttää tahtomattaan roihuun myös maahanmuuttoa vastustavat liikkeet. Jännitteet alkavat purkautua tavalla, josta Suomessa on nähty vain painajaisia.

Joku haluaa Suomelle hyvää – vai pahaa?

 

 

“Kenellekään ei liene yllätys, että tiiliskiven paksuinen paketti on taattua tavaraa: kiivasta vauhtia, kansainvälistä juonittelua ja yllätyskäänteitä. Sitä tuhannet isät odottavat marraskuun 13. päivä lahjapaketista löytävänsä eikä Remes heitä petä. (…) Teräsleijona tuo mieleen televisiossa pyörineen 24-sarjan. Tapahtumat etenevät hengästyttävällä rytmillä. Jos ei Jack Bauer ennätä sukkia vaihtaa koko sarjan aikana, ei Riku Tannerilla ole yhtään enempää luppoaikaa.”

Juha Sihto, Aamulehti

Romaani on taattua kirjailijantyötä: jännittävä lukuromaani, jossa on loppuun asti vetävä juoni.

Jari O. Hiltunen, Satakunnan Kansa

6.10.2011

Suomen poliittinen kartta menee uusiksi, Venäjä kohdistaa Suomeen psykologisen sodankäynnin tarpeisiin luodun operaation, rasismikeskustelu kuumenee, venäläisten kiinteistökaupat sotilaskohteiden lähellä kiihtyvät, vihapuheet yltyvät, Venäjän armeijan joukko-osastoja siirretään Suomen rajan tuntumaan.

Nämä ilmiöt eivät ole fiktiota, vaan todellisuutta. Ne olivat osaltaan synnyttämässä Teräsleijonaa, jossa Suomen sisäiset ja ulkoiset uhat törmäävät.

Kun kirjoitin ensimmäisiä trillereitäni, tuntui haastavalta löytää Suomesta jännityskirjaan soveltuvia elementtejä. Nyt tilanne on toinen. Suomi on muuttunut perustavaa laatua olevalla tavalla.

Pidän ajankohtaisista ja toiminnallisista aiheista. Teräsleijonan teemat ovat tuttuja uutisvälineistä. Tarina sisältää useita oikeita uutisia, mutta niiden ajoitusta on muutettu – sen sijaan että ne tapahtuisivat muutaman kuukauden sisällä, ne tapahtuvat muutaman päivän kuluessa.

Osa tarinan henkilöistä on tuttuja Shokkiaallosta. Rakensin sitä tehdessäni asetelman, joka pohjustaa Riku Tannerin ja hänen entisen venäläisen vaimonsa Katjan huoltajuuskiistaa. Teräsleijona alkaa tuon kiistan kärjistymisestä, mutta kaikki ei ole sitä miltä näyttää…

Tarina tarjosi minulle yllätyksiä. Se juuri on palkitsevaa – luoda maailma ja henkilöt, jotka alkavat elää omaa elämäänsä ja sanella omat kohtalonsa. Sen enempää en työltäni osaa toivoa.

  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: