Pimeän pyöveli

Aaro Korvella on ideoita, hänen kaverillaan Nikolla toimintahalua. He syyllistyvät rikokseen: laiton nettiketjukirje alkaa tuottaa viiden euron seteleitä postilokeroon Porvoossa.

Helteinen heinäkuu ja helppoa rahaa… kunnes Aaro saa uhkaavan viestin. Joku muukin on huomannut heidän apajansa ja tahtoo osalliseksi. Pojat eivät vähästä hätkähdä – vaikka pitäisi, sillä kiristäjä on velkakierteessä rimpuileva huumediileri.

Pian ollaankin keskellä kansainvälisen huumeliigan uskomattoman röyhkeää salakuljetusoperaatiota. Alkaa tapahtumakierre, josta edes Aaron nokkeluus ei näytä pelastavan…

Taustakommentit

Aaro Korpi syntyi Antti Korven pojaksi Ikiyötä varten, mutta Aaro vaati ympärilleen oman tarinansa – syntyi Piraatit. Pidin kokeilumielessä Antti Korven päähenkilönä myös Hiroshiman portissa, ja tuntui luontevalta jatkaa myös Aaron tarinaa. Niin syntyi Musta Kobra.

Antti Korpi ei sen sijaan ole enää Nimessä ja veressä -teoksen päähenkilö, mutta silti Aaron hahmo suorastaan pakotti luomaan jatkoa.

Toisin kuin aiemmat Aaro Korpi -kirjat, Pimeän pyöveli sijoittuu lähes kokonaan heinäkuiseen Suomeen – mm. Porvooseen, Kotkaan, Taipalsaarelle ja Lappiin. Kumppanina Aarolla on juuri 18 vuotta täyttänyt porvoolainen Niko. En ole juuri koskaan sijoittanut tarinoideni tapahtumia kesäiseen Suomeen (vaan aina syksyiseen), ja kokemus oli virkistävä. Olen itse viettänyt monia kesiä Porvoossa, joten miljöö ja tunnelma olivat tuttuja.

Aiemmissa tarinoissa Aaro on päätynyt seikkailuihin hieman sivulta päin, mutta tässä tarinassa hän kerjää verta nenästään ryhtymällä kyseenalaiseen ketjukirjepuuhaan rahaa hankkiakseen. Ehkä Aaro on nyt kolmannessa kirjassa kasvanut aavistuksen villimmäksi, vaikka ikää ei olekaan kertynyt lisää…

Vastassaan Aarolla ja Nikolla on kansainvälinen huumeliiga. Sellaiset ovat valitettavan rikkaita ja tehokkaasti toimivia myös todellisessa elämässä. Tarinassa Sveitsin Lausannesta johdettu rikollisjärjestö hankkii käsiinsä huume-erän Etelä-Afrikasta. Tähän juonielementtiin minulle antoi kipinän tosielämän fakta: rotusortohallinnon aikaan hallitus teki huumekokeiluja mm. joukkojenhallintaa varten ja teetti ainakin ekstaasia.

%d bloggaajaa tykkää tästä: