Musta Kobra

Aaro Korpi tapaa netissä englantilaistyttö Gemman, joka tekee häneen lähtemättömän vaikutuksen vedonlyöntitaidoillaan.

Tosiasiassa tyttärensä Gemman henkilöllisyyttä käyttää mies nimeltä Liam Dolan, joka valmistelee Englannissa rikoshistorian julkeimpiin kuuluvaa hanketta: ydinaseen raaka-aineeksi soveltuvan plutoniumlastin ryöstöä.

Aaro matkustaa syyslomalla tätinsä luo Englantiin ja aikoo samalla tavata Gemman. Siitä alkava tapahtumien vyöry paiskaa Aaron operaatioon, joka vie kuilun partaalle kokonaisen kansakunnan – ja Aaron itsensä.

Taustakommentit

Mustan Kobran päähenkilö on Piraateista tuttu Aaro Korpi, Ikiyön ja Hiroshiman portin päähenkilön Antti Korven 14-vuotias poika.

Sain idean tarinaan kahdelta taholta. Luin artikkelin ydimateriaalikuljetuksista, joiden turvallisuuteen joudutaan nykyisin panostamaan voimakkaasti. Hiroshiman portissa puolestaan sivutaan ydinvoimaa vastaan taistelevia aktivisteja, ja tätä kautta tapahtumiin kytkeytyy myös Aaro.

Halusin pitää tarinan sopivana nuorelle lukijalle, mutta en halunnut ahtaa sitä nuorisokirjan muottiin – yritin vain tehdä mahdollisimman vetävän tarinan. Olen vakaasti sitä mieltä, että kirjan on täytettävä tietyt ehdot lukijan iästä riippumatta.

Englanti valikoitui tapahtumapaikaksi monen syyn summana: se on itselleni tuttu miljöö, sinne on uskottavaa sijoittaa ydinteollisuuteen liittyviä ”isoja” tapahtumia ja se on Aaron taustan huomioiden luonteva tapahtumaympäristö.

Seuraava Aaro-kirja tapahtuu kuitenkin pääosin Suomessa, jossa Aaro on viettämässä kesälomaa…

%d bloggaajaa tykkää tästä: