Kirottu koodi

Luokkaretki Roomaan muuttuu dramaattiseksi, kun Aaro Korpi päätyy Sikstuksen kappelissa törkeän tihutyön todistajaksi. Se osoittautuu vain savuverhoksi vakavammalle rikokselle, josta Aaro joutuu kuulusteluun.

Poliisi on eksyksissä, mutta Aaro pääsee rikollisten jäljille. Hän pyytää avukseen Nikon Suomesta, sillä nyt tarvitaan täysi-ikäistä kumppania. Pojat lähtevät halpalennolla Alpeille, jossa sumuiset illat pimenevät varhain, eikä moni asia ole sitä miltä näyttää…

Taustakommentit

Olen mieltynyt 14-vuotiaan Aaro Korven hahmoon, jolle ei tuota vaikeuksia joutua seikkailuihin. Nyt tapahtumat kierähtävät liikkeelle Roomaan suuntautuvalla luokkaretkellä. Tarinassa sivutaan taidevarkauksia, mutta varsinainen juoni kumpuaa Kolmannen valtakunnan Saksasta.

Päätin tällä kertaa lisätä Aaron omaa panosta seikkailussa, johon hän päätyy. Tarinan tekemisen kannalta hedelmällisintä on, jos päähenkilö on aktiivinen toimija eikä pelkästään reagoi muiden tekemisiin. Myös lukijana pidän tästä piirteestä.

Aaro vetää jälleen mukaansa myös ajokortti-ikäisen kaverinsa Nikon, joka pääsee ensimmäistä kertaa kokeilemaan tuoreita ajotaitojaan ulkomailla – myös hiukan erikoisemmallakin kalustolla…

%d bloggaajaa tykkää tästä: