Piraatit

Aaro Korpi menee Helsingissä vierailevalle loistoristeilijälle palauttamaan salkkua, jonka luulee matkustajan hukanneen.

Liian myöhään hän huomaa astuneensa suden suuhun: risteilijä lähtee kohti seuraavaa satamaa, mukanaan 1053 upporikasta amerikkalaista matkustajaa, viisi raskaasti aseistettua kaapparia – ja Aaro.

Aaro tulee tempaistuksi pelikonsolin äärestä tosielämän seikkailuun, jossa game over uhkaa saada liiankin todellisen merkityksen.

Taustakommentit

Olin itse kirjojen suurkuluttaja lapsena ja nuorena. Kaipasin jännitystä ja seikkailua, mutta jossain vaiheessa tunsin olevani väliinputoaja: lastenkirjat tuntuivat laimeilta, ja aikuisten romaanit liian raskailta. Silloin kaipasin Piraattien kaltaista kirjaa.

Olen yrittänyt lukea lapsilleni hankkimiani kirjoja jutellaksemme niistä yhdessä. Aina se ei ole onnistunut – en yksinkertaisesti pysty uppoutumaan menninkäisvelhojen maailmaan. Sen vuoksi tein Piraateista tarinan, jonka myös aikuisena lukisin.

Omassa lapsuudessani ei ollut tietokone- eikä videopelejä. Jos olisi ollut, olisin varmasti pelannut niitä. Ei ole ihme, että taitavasti luodut pelit houkuttelevat puoleensa jo pelkän visuaalisuutensa vuoksi. Minua harmittaa kuitenkin se, jos pelaaminen tapahtuu lukemisen kustannuksella – mikään peli ei pysty tarjoamaan samaa kokemusta kuin lukeminen. Ja paitsi että lukeminen on hauskaa, se on myös hyödyllistä.

Kaikkien kirjojen ei kuitenkaan tarvitse yrittää olla hyödyllisiä. Kirjoitin Piraatit tarjotakseni lukijalle – tämän iästä riippumatta – mahdollisuuden astua seikkailuun.

%d bloggers like this: