Hermes

Aaro Korpi ja hänen kaverinsa Niko sekaantuvat klassiseen vakoiluoperaatioon.
Syrjäisen Suomen metsissä testataan eurooppalaisena yhteishankkeena kehitettyä sotilaskalustoa, joka on tiedustelupiirien kuuman mielenkiinnon kohteena niin Venäjällä, Yhdysvalloissa kuin Kiinassakin.

Aaro saa vastaansa tosielämän James Bondin ja huomaa liian myöhään, ettei kansainvälisen sotilastiedustelun pimeään maailmaan pitäisi eksyä edes puolivahingossa…

Taustakommentit

Luin Aaron ikäisenä paljon agenttikirjoja. Tuohon aikaan ne kuvasivat vallitsevaa todellisuutta: maailma oli jakautunut kahden kiivaasti toisensa kanssa kilpailevan sotilasliiton valtapiiriin, kylmä sota oli karua todellisuutta.

Asuin tuolloin lähellä itärajaa ja agenttikirjojen todellisuus oli yllättävän lähellä. Seurasin hyvin kiinnostuneena Neuvostoliiton suunnassa yötaivaalla näkyneitä rakettikokeiden aiheuttamia valoilmiöitä. Muistan myös elävästi, kuinka sotilaat vartioivat rautatietä, jota pitkin Brezneviä kuljettava erikoisjuna kulki Moskovasta Helsinkiin valtionpäämiesten ETYK-tapaamiseen.

Suomi idän ja lännen välisenä rajamaana kuhisi noina vuosina vakoilijoita. Ja niin se kuhisee edelleenkin, kun tiedustelu on lisääntynyt lähes kylmän sodan aikaisiin mittoihin.

Halusin tällä kertaa viedä Aaron seikkailuun, jossa hän joutuu siihen kummalliseen ja vaaralliseen vakoilun maailmaan, josta me emme arjessa tiedä mitään, mutta joka silti on olemassa. Ja siinä maailmassa suomalainen pikkupoika on vain nokkeluutensa ja rohkeutensa arvoinen…

%d bloggaajaa tykkää tästä: