Etusivu > Yleinen > Perikato

Perikato

20/09/2018

Kenelle Suomi kuuluu? Ovatko eurooppalaiset arvot uhattuina?

Salainen konservatiivinen verkosto yrittää rajoittaa Euroopassa näkemäänsä islamisoitumista.

Ryhmään on kuitenkin soluttauduttu — ja pian meneillään on maanosan tulevaisuudesta vastuuta kantavien tahojen välinen näkymätön sota.

Minkä verran eurooppalaisten tulisi mukautua maahanmuuton edessä? Pitäisikö länsimaisen kulttuurin edes pyrkiä säilyttämään arvonsa?

Ratkaiseva taistelu on jo alkanut.

 

 

 

Toimittaja Sonja Norvanto tekee vapaaehtoistyötä paperittomien päiväkeskuksessa Helsingissä. Siellä hän saa puhelun ex-poikaystävältään, jonka siunaustilaisuus oli kaksi viikkoa aiemmin.

Sonja turvautuu ystävänsä veljeen, amerikansuomalaiseen Robert Forsteniin, joka työskentelee CIA:n Helsingin-asemalla. Robert päätyy Puolan, Saksan ja USA:n kautta keskelle tunteita kuumentavaa afgaanimiehen pakkopalautusta Helsinki-Vantaalle, jossa kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Arvoituksellisten salamurhien sävyttämä brutaali taistelu huipentuu lopulta ratkaisevaan yhteenottoon, joka käydään suomalaisten sieluista – ja koko Euroopan tulevaisuudesta.

Perikato on Robert Forsten -sarjan ensimmäinen osa.

 

”Myös juonenpunojana Remes on jälleen esimerkillisen viitseliäs ja kunnianhimoinen. Perikato on turboahdettu toimintacocktail, jossa toisiinsa kytkeytyvät oikeistolaisten miljardöörien kansainvälisen verkoston juonet, pakolaisia auttavien suomalaisten ponnistelut, islamisteiksi epäiltyjen salamurhat eri puolilla Eurooppaa, venäläisten ja amerikkalaisten agenttien röyhkeät ulkomaan­operaatiot ja Robert Forstenin suvun synkät salaisuudet.”

Petri Immonen, Helsingin sanomat

”Suosikki ei petä fanejaan… Remes on punonut todella monipolvisen juonen, jossa liikutaan useammassa aikatasossa, maassa ja maanosassa… Kirja on tiukasti kiinni tässä ajassa. Maahanmuuttoa ja islamisaatiota lähestytään sekä sen kannattajien että vastustajien näkökulmasta.”

Juha Sihto, Aamulehti

 

TARINAN TAUSTAA

Edellisen kirjani eli Vapauden ristin jälkisanoissa mainitsen käsitteleväni seuraavassa tarinassa asioita, joista virallinen Suomi haluaa vaieta.

Kun tein tuon tarinan tosielämää sivuavaa, geopoliittisesti arkaluontoista teemaa koskevaa taustatyötä, törmäsin kuitenkin asioihin, joita en voinut käsitellä edes fiktiossa. Vaihdoin tarinan aihetta, mutta jollain tavoin aion palata tuohonkin aihepiiriin.

Perikadon lähtötilanne on sama kuin todellisessa elämässä. Maahanmuuttokeskustelusta tuli ärsyke, joka on johtamassa Euroopan kohtalonkysymysten ääreen. Maanosaamme on pidetty suvaitsevaisuuden kehtona, mutta nyt maassa toisensa jälkeen on noussut voimia, jotka yhä kiihtyvällä vauhdilla muuttavat radikaalisti koko Euroopan poliittista perustaa arvaamattoman maanjäristyksen tavoin. Vakiintuneiden puolueiden tekemistä virhearvioista syntyneitä voimia hyödyntävät nyt sekä Yhdysvaltain laitaoikeisto että Kreml.

Perikato sijoittuu vakoilun maailmaan. Halusin siihen sukujuuriltaan suomalaistaustaisen päähenkilön, joka näkee asioitamme tuoreesta ja hiukan ulkopuolisestakin näkökulmasta. Näin syntyi Yhdysvaltain Helsingin-suurlähetystön CIA-asemalle Kaivopuistoon lähetetty amerikansuomalainen Robert Forsten.

Forsten aloittaa asemapaikallaan aikana, joka on monessa mielessä jännitteinen. Suomi on jakautunut kahtia, ja ilmapiiri on kitkainen. Ennennäkemätön pakolaisaalto on pakottanut kansalaiset pohtimaan vakavia kysymyksiä. Mikä on vastuumme hyvinvointivaltiona humanitaarisen kriisin edessä? Ovatko pakkopalautukset oikein? Entä kansalaistottelemattomuus?

Perikadossa salassa toimivat verkostot taistelevat siitä, minkä verran eurooppalaisten yhteiskuntien tulisi mukautua islamilaiseen maahanmuuttoon ja pitäisikö eurooppalaiset arvot pyrkiä säilyttämään.

Tässä kamppailussa Suomi kohtaa myös häirikkönaapurinsa. Venäjän otteet ovat koventuneet kautta linjan. Se hakkeroi, valehtelee, hajottaa, tekee kyberhyökkäyksiä ja surmaa siviilejä.

Yhdysvallat, johon olemme turvallisuutemme varmistamiseksi nojautuneet, kykenee samaan. Suomenkaan suhteen amerikkalaiset eivät toimi pyyteettömästi vaan heidän apunsa on ehdollista. Washington varmistaa aina ja poikkeuksetta ensin omat etunsa ja amerikkalaisten turvallisuuden.

Tämän toteuttamiseksi Yhdysvallat vakoilee niin vihollistensa kuin liittolaistensakin toimintaa. Helsingissä tiedustelua hoitava Forsten törmää turvallisuusviranomaisten painajaiseen. Yhdenkin tulijan pääsy maahan ilman matkustusasiakirjoja oli aiemmin ongelma, johon tartuttiin tiukalla otteella. Nyt Suomessa on äkkiä tuhansittain ihmisiä, jotka ennen tänne saapumistaan ovat kadottaneet tai tuhonneet henkilöasiakirjansa.

Sekava tilanne tarjoaa poikkeuksellisen mahdollisuuden tahoille, jotka haluavat vahingoittaa Suomea. Forstenille alkaa paljastua hyvin vaarallisia salaisuuksia sekä henkilökohtaisessa elämässään että CIA:n virkailijana. Samaan aikaan Suomea revitään hajalle, samoin kuin koko maanosaa – tarkoituksella.

Euroopan pilarit ovat murtumassa taistelussa häikäilemättömien ja piiloteltujen voimien välillä. Toiset niistä pyrkivät pitämään Euroopan avoimena ja liberaalina, toiset taas ajavat rajojen sulkemista ja perinteisten arvojen palauttamista – eikä kumpikaan osapuoli aavista, mitkä voimat kaiken takana tosiasiallisesti vaikuttavat.

Kategoriat:Yleinen
%d bloggaajaa tykkää tästä: