Etusivu > Yleinen > Jäätyvä helvetti

Jäätyvä helvetti

16/09/2015

Jäätyvä helvettiHyökkäys, jota ei voi torjua asein.

Sota, jossa kuolee vain siviilejä.

Rauha, jonka hintana on Suomi.

 

Viime syksynä ilmestynyt Horna saa nyt jatkoa

Venäläinen tiedustelukone törmää Suomenlahden yllä Finnairin matkustajakoneeseen. Selittämättömät sabotaasi- ja kyberiskut katkaisevat sähköt ja viestiyhteydet koko maasta.

Suomalaiset jäävät uutispimentoon paukkupakkasessa. Pako kuolemanloukoiksi jäähtyvistä asunnoista kiihtyy. Maa on kaaoksessa.

Moskovasta tulee viesti, joka saa valtiojohdon veret seisahtumaan…

Näkymätön vihollinen. Jääkylmä sota. Suomalaiset taistelevat hengestään.

Vuoden kyberteko 2016 -palkinto
”Jäätyvä helvetti saa lukijan pohtimaan omaa varautumistaan poikkeustilanteisiin ja muistuttaa, miksi tietoturvasta huolehtiminen on koko kansakunnan etu.”
Palkintoraati: F-securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen, Valtiovarainministeriön Kyberturvallisuus- ja infrastruktuuriyksikön VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku, tietoturva-asiantuntija ja -kirjailija Petteri Järvinen, Aalto-yliopiston kyberturvallisuusalan professori Jarno Limnéll

”Remeksen kirjat svengaavat. Tarinat kulkevat kuin suihkuhävittäjät läpi vihollistaivaan. Taattuun Remes-tyyliin Jäätyvä helvetti tähtää, laukaisee ja osuu niin moneen maaliin, että lukijaa hengästyttää.”
Iida Siimes, Voima-lehti

”Jäätyvä helvetti on huima trilleri katastrofin edessä kamppailevan Suomen kohtalosta.”
Antti Raunio, Ruotuväki

”Jäätyvä helvetti on tehokas. Se saattaisi jopa olla totta.”
Anssi Väisänen, Kaleva

”Luin Ilkka Remeksen uusimman. Jäätävän hyvä…kirjaimellisesti.”
Alexander Stubb, Twitter

”Suomi on pahaisen maantieteensä vanki, mutta ilman epäonnista geopoliittista asemaamme meillä tuskin olisi Ilkka Remeksen kaltaista jokasyksyistä järeää viihdyttäjää… Kuten Remeksen edellisessä romaanissa Hornassa myös Jäätyvässä helvetissä fiktio ja todellisuus leikkaavat pelottavalla tavalla. Vaikka juttu on mielikuvituksellinen, sitä ei sovi väittää mitenkään epäuskottavaksi.”
Tommi Aitio, Kauppalehti

”Ilkka Remes kuvittelee karmivan skenaarion Suomen lähitulevaisuudesta.”
Pertti Avola, Helsingin Sanomat

”Ihmettelen, miten kirjailija pystyy vuodesta toiseen ajankohtaisuuteen, kuin tarina jatkuisi suoraan uutisista trillerin sivuille.”
Tarja Hurme, Seura

”Remeksen tarinasta ei vauhtia puutu… Jos haluaa talven kynnyksellä viettää jäätäviä jännityksen hetkiä, kannattaa tarttua Jäätyvään helvettiin.”
Kimmo Rantanen, Turun Sanomat

”Pitkän kirjailijanuransa hiomalla taidolla hän sisällyttää mainiosti reaalimaailman henkilöitä ja mahdollisia tapahtumaketjuja fiktioon ja antaa näin tarinalle pelottavan paljon uskottavuutta. Jäätyvä helvetti on erittäin viihdyttävä teos, jossa juonta maustavat yksilöiden oikeiden ja väärien valintojen vaikutukset.”
Jarmo Innanen, Oma aika

 

TARINAN TAUSTAA

Vein Hornassa Suomen hankalaan tilanteeseen, josta maa kuitenkin selviytyi. Jäätyvä helvetti kertoo siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi — ja nyt ongelmat kasvavat aivan toisen luokan mittasuhteisiin.

Hornaa tehdessäni kaksi seikkaa sai minut havahtumaan: kuinka jokin ulkopuolinen taho voi halutessaan katkaista sähköt koko Suomesta, ja kuinka kokonaisvaltaisesti elämämme varsinkin talvella perustuu sähköön.

Kaiken tämän taustalla kummitteli tieto siitä, että venäläiset ostavat systemaattisesti ja organisoidusti kiinteistöjä Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta kriittisiltä alueilta. Miksi Venäjä on katsonut tarpeelliseksi aloittaa salaisen operaation tiedusteluun ja operatiiviseen toimintaan soveltuvien tukikohtien hankkimiseksi Suomesta?

Näitä kysymyksiä Lari Vuori ja muut Jäätyvän helvetin henkilöt eivät jouda enää pohtimaan, sillä he joutuvat taistelemaan hengestään äärimmäisissä olosuhteissa. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt tarinaa, jonka käänteitä ei tarvinnut keksiä, vaan ne syntyivät luonnonvoimien tuloksena — ja luonnonvoimaksi pienen maan osalta on luettava myös jättimäisen naapurivaltion asemahdin arvaamaton toiminta.

Pyrin tarinaa tehdessäni realistisesti kuvittelemaan mitä tapahtuu, jos joudumme hybridisodan kohteeksi talvipakkasilla. Seuraukset ovat järisyttävät. Jokainen meistä joutuu taistelemaan hengestään niillä keinoilla, joita keksii. Sivistyksen kerros on ohut—pakokauhu ja anarkia leviävät kun maa pimenee, sähköt ja viestiyhteydet katkeavat, ruokahuolto ontuu ja tänne soluttautuneet erikoisjoukot tekevät sabotaasi-iskuja.

Maailma on viime aikoina muuttunut dramaattisesti. Meneillään on geopoliittinen valtakamppailu. Venäjän ja lännen välisessä kriisissä Suomenlahti ja Baltia ovat siirtyneet laidalta maalialueeksi, suoraan kansainvälisten uhkakuvien keskiöön.

Jäätyvä helvetti kuvaa tilannetta, johon jokainen suomalainen saattaa joutua sähköstä riippuvaisen yhteiskunnan romahtaessa. Mihinkään aiempaan trilleriin tekemäni taustatutkimus ei ole saanut itseänikin hätkähtämään niin perusteellisesti kuin tätä tarinaa työstäessäni.

Kategoriat:Yleinen
%d bloggaajaa tykkää tästä: